maanantai 13. kesäkuuta 2016

Voimaannuttava mustapapukeitto

Jamie Oliverin ohjelmasta opin, että costaricalaiset elävät vanhaksi syömällä mustapapuja kolme kertaa päivässä.

Tässä Ajantiedon koekeittiöstä täyteläinen ja maistuva keitto 8 - 10 ruokailijalle:

500 g kuivattuja mustapapuja (liotetaan)
500 g palvikylkeä tai chorizo-makkaraa
Kolme sipulia
Kaksi keskivahvaa chiliä
500 g kypsiä kirsikkatomaatteja
Paprika
Viisi valkosipulin kynttä
Nippu korianteria
3 - 4 tl jeeraa
3 - 4 tl savupaprikajauhetta
Limetin mehu
Oliiviöljyä, suolaa ja hieman sokeria

Liuotetaan pavut yön yli runsaassa vedessä ja huuhdellaan.

Kuullotetaan pilkottu sipuli, valkosipuli, chilit ja paprika. Maustetaan jeeralla ja paprikajauheella.
Myös palvikylkeä voi hieman ruskistaa.

Keitetään papuja pienellä lämmöllä tunnin verran 2 litrassa vetta ja lisätään sitten muut ainekset. Annetaan vielä kiehua hiljalleen puoli tuntia. Tarkastetaan maku.

Tarjotaan vaalean maalaisleivän, peston ja avokadon kanssa.

Costaricalaisten kokemuksiin pohjaten arvioin yhden annoksen pidentävän elinaikaa n. 16 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti