tiistai 7. kesäkuuta 2016

Nyhtöpossua vihreää parsaa ja grillijuustoa

Lounasta 25 ruokailijalle:
  • Possun kasleria, 2 kpl, reilut 4 kg
  • Neljä nipppua vihreää parsaa
  • Neljä pakettia grillijuustoa, 1 kg
  • Lisäksi pakastemaissia ja herneitä höyrytettynä sekä muutama purkillinen papuja
  • Vihreää salaattia, tomaatteja, paprikaa ja lohkottua melonia
Asetetaan possun kaslerit kannelliseen vuokaan ja lisätään vielä lasillinen vettä. Ripotellaan suolaa päälle ja laitetaan kypsymään 130 asteeseen kuudeksi tunniksi ja vielä jälkilämmölle sataan asteeseen pariksi tunniksi. Kun liha on hieman jäähtynyt, nyhdetään se säikeiksi sormin tai sötkötetään puulastalla. Lisätään pari purkillista makeaa ja tummaa BBQ-kastiketta ja halutessa rouhittua mustapippuria. Tarkastetaan vielä maku.

Parsa ja juusto kypsennetään grillissä. Parsa saa jäädä napsakaksi ja grillijuusto kauniin ruskearaidalliseksi molemmilta puolilta. Juuston lisukkeeksi käy esim. mangochutney.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti