torstai 2. kesäkuuta 2016

Hidas härkäpata

Hidasta härkäpataa olemme muutamaan kertaan tarjonneet lounaan pääruuaksi. Lämpimäksi lisukkeeksi sopii riisi tai perunat sekä raikas salaatti.

Härkäpata valmistetaan naudan kulmapaistista, joka on paistityypeistä selvästi edullisinta ja vaatii pitkän kypsytyksen yön yli, kuudesta kahdeksaan tuntia n. 120 asteisessa uunissa.

Ruokailijaa kohden varataan 100 - 150 grammaa lihaa. Yhtä lihakiloa kohden tarvitaan lisäksi reilut puoli kiloa palsternakkaa ja sipulia. Mausteeksi rouhittua mustapippuria, timjamia ja suolaa.

Ladotaan ainekset vuokaan. Nestettä (vettä ja / tai kermaa, myös punaviini käy) lisätään niin, että päällimmäisten juuresten pinta on vielä nesteen yläpuolella. Laitetaan kansi päälle ja unohdetaan uuniin. Mitä pidempi haudutus, sen parempi kunhan liha ei pääse kuivumaan.

Kuvan kymmenen litran uunipadassa voi valmistaa aterian n. 20 - 30 ruokailijalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti