torstai 3. marraskuuta 2016

Maalaiskana-fenkolikeitto

Tämä lämmittävä ja aromaattinen keitto sopii hyvin alkutalveen. Maukkaan keiton salaisuus on aina liemi. Tässä se syntyy kanaa kokonaisena keittämällä. Yhdestä kanasta (n. 1,5 kg) saa keiton kymmenelle.

Tarvitaan siis
Yksi tuore tai pakastekana - kynitty, ilman sisäelimiä
1 kg fenkolia
1 kg porkkanaa
2 purjoa 
Muutama keskivahva chili
2 tölkkiä kookosmaitoa
Ruukullinen korianteria
Persiljaa ripiteltavaksin keiton päälle
Mustapippuria ja suolaa

Keitetään kokonaista kanaa pari tuntia, nostetaan vedesta ja annetaan jäähtyä.
Otetaan kaikki lihat huolella talteen ja pienitään ne peukalon pään kokoisiksi.
   
Siivilöityyn keitinliemeen lisätään sukaloidut vihannekset, kausteet, kookosmaito ja kanapalat. Annetaan hiljalleen kiehua puolisen tuntia. Tarkastataan vielä maku. 

Keitto tarjotaan mielellän kovakuorisen tuoreen maalaislevän kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti