perjantai 28. lokakuuta 2016

Lämmittävä syyshenkinen kasviscurry

Tänään meillä oli syömässä yli 50 ruokailijaa, mutta tässä resepti noin viidelle.
Ateria koostuu neljästä komponentista: kasviscurry, salaatti, jugurttikastike ja leipä.
Salaatti syntyy suikaloimalla jäävuorisalaattia ja ripottelemalla päälle persiljaa. Turkin jugurtti maustetaan silputulla korianterilla ja hyppysellisellä suolaa. Leiväksi sopii erinomaisesti rapeakuorinen vaalea maalaisleipa.

Curryn ohje:
2 munakoisoa (600 - 1000 g)
2 isohkoa sipulia
muutama valkosipulin kynsi
muutama keskivahva chili
300 - 400 g punaisia linssejä
1 kg tomaattimurskaa
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl kurkumaa
4 tl jeeraa (juustokumina)
2 tl kanelia
suolaa ja murskattua mustapippuria
öljyä paistamiseen 

Pilkotaan munakoisot peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja paistetaan pannulla kypsiksi.
Tehdään sama sipulille. Huuhdotaan ja keitetään linssit n. 10 minuuttia.
Pilkotaan valkosipulin kynnet ja chili. Kuullotetaan pannulla ja lisätään mausteet.
Sekoitetaan varovasti kaikki ainesosat padassa. Lisätään suolaa ja pippurirouhe.
Annetaan hautua vielä kymmenisen minuuttia ja tarkastetaan maku.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti