tiistai 29. marraskuuta 2016

Sakea savulohikeittto

Yksinkertainen ja maukas sakea savulohikeitto 5 syöjälle

1 kg peruna-sipulisilppua pakkasesta
0,5 kg savulohta ja / tai siikaa
1 koskenlaskijapaaketti
2 dl kermaa
Tilliä
Suolaa
Vettä
(persiljaa koristeluun)

Keitetään peruna-sipulisilppu melko vähässä vedessä kypsäksi. Lisätään sulatejuusto paloina ja pyöräytetään tehosekoittimella tasaiseksi. Lisätään ruodoista puhdistettu kala pieninä paloina sekä kerma. Säädetään sakeus tarvittaessa vedellä. Haudutetaan vielä hetki ja tarkastetaan suola.

Lisukkeeksi sopii esim. tumma ja makea saaristolaisleipä tai jälkiuunileipä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti