tiistai 4. lokakuuta 2016

Värikäs ja makea papusalaatti



Tästä riittää 40 syöjälle.

2 kg                   eri sorttisia papuja liotetaan huolella (12 tuntia) ja keitetään (1,5 tuntia)
1,5  kg               keltaisia ja punaisia paprikoita
1 kg                   punasipulia
(5 kpl                 mietoa chiliä)
500 g                 Feta-tyyppista salaattijuustoa
4 ruukullista rucolaa
Nippu korianteria
Nippu persiljaa
Makeaa chilikastiketta
Rouhittua mustapippuria ja hienoa merisuolaa

Siivutetaan paprikat ja leikataan sipuli renkaiksi. Kaadetaan päälle kypsiksi keitetyt ja jäähdytetyt pavut, rucola ja yrtit. Maustetaan pippurilla, suolalla ja chilikastikkeella. Sekoitetaan varovasti nostelemalla suurilla lusikoilla pohjia myöten.


VINKKI: lopun salaatin voi myös lämmittää pannulla tai kattilassa muhennokseksi.


Kahdesta kilosta kuivia papuja tulee liotuksen jälkeen aikamoinen kulhollinen papuja, jotka sitten  ketetään pienellä lämmöllä 1,5 tuntia. Liotuksen jälkeen vaihdetaan vielä vesi.
Nyt käytin salaattiin neljää eri papulajiketta: mustapapuja, valkeita papuja, mustasilmäpapuja ja punaisia munuaispapuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti