Ajantiedon omat lounaat ovat usein keitto - salaattiyhdistelmiä. Viimeksi tänään tarjoilimme sellaisen kolmellekymmenelle henkilölle. Sesongin mukaisesti tarjolla oli kesäkurpitsakeittoa. Perussalaattien lisäksi tein Waldorfin salaattia sekä itse ideoitua makeahkoa mustapapusalaattia. Ne reseptit laitan blogiin vielä myöhemmin.
Maukkaan porkkanakeiton saa näin (6 henkilölle):
1 kg porkkanalohkoja
2 sipulia
2 murskattua valkosipulin kynttä
500 g kookosmaitoa
Sopivasti vettä
Suolaa
Keitetään porkkanat ja sipulit pehmeiksi vähäisessä vedessä. Soseutetaan ja lisätään kookosmaito. Säädetään sakeus sopivaksi vedellä. Lisätään hyppysellinen suolaa ja tarkastetaan maku.
Samalla reseptilla voi valmistaa myös bataattikeittoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti